Grisslan

Vill du bo mitt i Ängelholms charmiga centrum ett stenkast från Stadsparken och samtidigt omgiven av en lugn innergårdsmiljö då är Skolgatan 11 ett riktigt bra val av bostadsadress. Mitt emot Rönneskolan leder en gränd in till ett nytt flerfamiljshus med 36 unika lägenheter med 1 till 3 rum och kök.

I gränden möts du av en entréplats med gedigen marktegel, uppstammade träd och en varmgul tegelfasad. Bakom det uppglasade entrépartiet i ek med mässingsdetaljer kommer du in i en rymlig elegant ”lobby” med nischer för sittbänk, postfack och leveransboxar. Mönsterlagd klinker sätter prägel på det hotellinspirerade trapphuset. Kaffebruna tamburdörrar med trycken och tidningshållare också i mässing ger dignitet till din lägenhet.

Innanför entrén med praktisk golvklinker öppnar sig bostäderna med sin högklassiga utrustning och vackra material. Ljusa vitpigmenterade askgolv och släta vitmålade väggar är genomgående i alla rum.

Köken har målade pärlgrå luckor och en mörkgrå stenmönstrad bänkskiva. Alla vitvaror är i rostfritt utförande även så den självklara diskmaskinen. Badrummen är helkaklade och rymliga med egen tvättmaskin och torktumlare under en praktisk arbetsyta med överskåp.

Alla bostäderna är orienterade i bra väderstreck med stora ljusinsläpp och präglas av praktiska vardagslösningar och flexibilitet. De halvöppna till öppna ytsmarta planlösningarna gör att vare sig du väljer en etta, tvåa eller trea kommer bostaden upplevas ovanligt rymlig tillsammans med en takhöjd på 2,5 meter. Alla lägenheter har antingen generösa uteplatser eller balkonger med genuina smidesräcken. Till varje lägenhet hör ett förråd som finns nära tillgängligt antingen i trapphuset eller på bottenvåningen.

Utomhus ligger en charmig trädgård för möten och umgänge med dina grannar. Här samlas sittplatser vid en grill. Spaljéer med grönska, fruktträd, odlingslådor och en liten gräsmatta bildar tillsammans med marktegeln en ”oas” i staden. Din cykel parkerar du antingen i förrådet på gården eller vid någon av platserna ute nära entréerna. För bilar finns det 6 carportar och 10 p-platser.

Arkitektoniskt är byggnaden uppdelad i tre småskaliga huskroppar i 3 till 4 våningar plus takvåningar. Fasaderna får vackert tegel i tre ljusa kulörer och med stor omsorg om detaljering i murningen. Mörkbruna fönster och plåtdetaljer möter balkongernas smidesräcken i bronskulör. En ny gedigen byggnad med stark karaktär.

Den här typen av projekt är ett mycket bra sätt att bygga hållbart med utnyttjandet av befintlig mark och infrastruktur i staden. Detta självklart tillsammans med användandet av sunda gedigna material, värmepumpar och integrerade solceller på taken. I Kv Grisslan 14 bidrar du också med ett tillskott av människor i Ängelholms centrum som så väl behövs för stadskärnan.

Kv Grisslan 14 uppföres och förvaltas av Bropunkten Fastighets AB med en ambition att skapa en riktigt bra boendemiljö där du ska känna dig trygg och stolt att bo, dessutom till en rimlig hyra.

Färdigställt
Antal lägenheter: 36
Antal rum: 1-3
Storlek: 35-76 kvm
Inflyttning februari 2023