Hägern

På Skolgatan i centrala Ängelholm planerar vi bygga 21 attraktiva ytsmarta lägenheter med fokus på ettor och tvåor men även två större etagelägenheter högst upp i gatuhuset. En stor ambition ligger på gårdsmiljön där det befintliga gårdshuset ska tas om hand och renoveras. Här inrymmes tvättstuga och en unik bostad. I en vacker öppen port i gatufasaden finns en uppglasad entré som leder in till trapphuset.

Alla bostäderna har stora ljusinsläpp och präglas av praktiska vardagslösningar och flexibilitet. De halvöppna till öppna ytsmarta planlösningarna gör att vare sig du väljer en etta eller tvåa kommer bostaden upplevas ovanligt rymlig tillsammans med en takhöjd på 2,5 meter. Högst upp finns två unika etagelägenheter med spiraltrappa upp till ovanplanet. Dessa är 3 respektive 4 RoK. Alla lägenheter har antingen uteplatser, balkonger eller franska balkonger. Till varje lägenhet hör ett förråd som finns nära tillgängligt i källarvåningen.

Innanför gatuporten ligger en charmig bakgård med historiska anor. Här finns den gemensamma ljusa tvättstugan, fruktträd och bärbuskar, sittplatser med gemensam grill och en liten gräsmatta. En plats med eftermiddagssol att umgås på. Cykeln parkeras antingen i förrådet i porten eller på gården. För bilar finns det 4 p-platser och ytterligare ett antal i grannkvarteret.

Gatuhuset anpassar sig i volym till sina båda grannar. Samtidigt vill vi ge huset en egen stark karaktär med en nutida arkitektur. Fasaden får ett vackert rött tegel med stor omsorg i detaljering i murningen och en markerad entréport i vitslammat tegel. Franska balkonger med smidesräcken i mörkgrön kulör bidrar till gatufasaden och ger stora kvaliteter för lägenheterna med sina generösa skjutpartier i glas. Gårdshusets äldre tegel kommer att plockas fram och återanvändas. Detta självklart tillsammans med användandet av genomgående sunda gedigna material, värmepumpar och solceller på taken.

Kv Hägern 12 uppföres och förvaltas av Bropunkten Fastighets AB med en ambition att skapa en riktigt bra boendemiljö där du ska känna dig trygg och stolt att bo.

Byggstart 2024
Antal lägenheter: 21
Antal rum: 1-4
Storlek: 32-110 kvm
Inflyttning 2025